woensdag 6 juli 2022 01:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 maart 2022

Het Korps Politie Curaçao (KPC) hanteert een zero-tolerantiebeleid tijdens verkeerscontroles. Dat betekent dat agenten ook bevoegd zijn om hun dienstwapen te gebruiken. Dat meldt KPC in een persbericht.

De laatste tijd werd de politie met meerdere gevallen geconfronteerd waarbij bestuurders niet willen stoppen voor verkeerscontroles. Daarbij rijden ze in op de controlerende agenten. Dat is strafbaar. In het persbericht waarschuwt de politie dat agenten bovendien in die momenten conform de wet ook bevoegd zijn om hun dienstwapen te gebruiken.

Weggebruikers zijn verplicht alle instructies van de politie direct en zonder aarzelen op te volgen. Als de weggebruiker weigert dit te doen, handelt deze in strijd met de wet en kan hiervoor worden aangehouden. Weigering kan zelfs fataal aflopen voor de bestuurder.

Vrijdagmiddag heeft de politie nog een 24-jarige man gearresteerd voor het inrijden op een politieagent. De chauffeur negeerde twee keer een stopbevel voor een verkeerscontrole op de Fokkerweg. De politie zette de achtervolging in nadat de bestuurder doorreed. De bestuurder werd in Saliña aangehouden voor poging tot moord. De man zit in voorarrest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram