woensdag 6 juli 2022 01:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 maart 2022

De politieke partij Kòrsou Esun Mihó (KEM) vindt dat Kabinet-Pisas II de bevolking voor de gek houdt. De regering zou door in te stellen met COHO de toekomst van Curaçao in de handen van Nederland leggen. Dat zegt KEM in een persbericht. 

Het parlement heeft maandag een Centrale Commissie vergadering om te praten over het landspakket en COHO. Er komen juristen aan het woord om te praten over de voor en tegen argumenten van het landspakket en COHO.

KEM zegt dat de 21 leden van het parlement niks meer te zeggen hebben en dat de wet al helemaal in orde zou zijn. 

Volgens KEM is het van belang om duidelijkheid te krijgen over welke rol het parlement kan spelen bij het instemmen met de COHO. KEM vindt de invloed op deze consensus rijkswet te beperkt.  

Om als parlement invloed te hebben op het besluitvormingsproces moet er op tijd een verslag gegeven worden. KEM betreurt het dat daar nog niet mee begonnen is. Ook moeten de Statenleden stevig in hun schoenen staan om de autonomie van de bevolking te verdedigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram