dinsdag 5 juli 2022 23:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 maart 2022

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is blij met het nieuws dat de ministerraad in Nederland vijf miljoen euro gaat inzetten om de koopkracht van Caribisch Nederland te compenseren. Het eiland stelt voor om vooral de accijns op benzine te verlagen. 

Gedeputeerde Hennyson Thielman (MPB) was erg blij om het bericht van de ministerraad te horen. “Dit is een direct resultaat van het pro-actief handelen van de Bonairiaanse overheid, waarbij wij de Nederlandse overheid hebben benaderd met het verzoek om Bonaire mee te nemen in het plan om de hogere energiekosten te mitigeren, om de koopkracht te ondersteunen”, aldus Thielman. 

Het is nog niet duidelijk hoe de compensatie precies invulling gaat krijgen. De uitwerking van de compensatie gebeurt in overleg met bestuurders van de BES-eilanden. Het Bestuurscollege van Bonaire stelt voor om een deel van het bedrag in te zetten om de gestegen energietarieven te verzachten. Daarnaast stelt het Bestuurscollege voor de accijns op benzine te verlagen.

Gedeputeerde Nina den Heyer (MPB) laat weten dat ondersteuning en verbetering van de koopkracht voor de Bonairiaanse burger een primair doel is. “We zullen er door de ontwikkelingen wereldwijd rekening mee moeten houden dat ook de prijzen op Bonaire zullen stijgen. Met dit bedrag zetten we een concrete stap om de mensen op Bonaire te helpen,” aldus den Heyer. 

NU.cw heeft vrijdag met staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) gesproken over de vijf miljoen euro die Nederland inzet om Caribisch Nederland te compenseren. Het artikel is hier te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram