woensdag 6 juli 2022 01:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 maart 2022

De Verenigde Naties heeft afgelopen donderdag 10 maart uitgeroepen tot eerste internationale dag van Vrouwelijke Rechters.

Het gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba wil een voorbeeld zijn voor vrouwen in de rechtspraak. “Op deze dag – en vanaf nu elk jaar op 10 maart - wordt wereldwijd aandacht gegeven aan gelijke deelname van vrouwen op alle niveaus binnen de rechterlijke macht”, aldus het Hof. 

Zelf heeft het Hof vrouwelijke presidenten gekend en is de helft van de rechters van het Hof vrouw. 

Het vertegenwoordigen van vrouwelijke rechters is volgens het Hof erg belangrijk. “Het zorgt er niet alleen voor dat het rechtsstelsel wordt ontwikkeld als een afspiegeling van de maatschappij en waar de maatschappij zich ook in herkent, maar het inspireert ook de huidige en volgende generatie van vrouwelijke rechters en andere vrouwen in de samenleving”, aldus het Hof. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram