woensdag 6 juli 2022 01:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 maart 2022

Minister van Financiën, Javier Silvania (MFK) is zich bewust van de toenemende illegaliteit op het gebied van accommodaties verhuur, duikscholen, autoverhuur, taxi en tours bedrijven. Dat zegt de minister in een gesprek met de belangenvereniging van ondernemers in de toeristische sector, CASHA. 

De minister zegt dat er volgend jaar in de begroting rekening mee gehouden wordt om zo snel mogelijk extra mankracht in te zetten. De illegale accommodatie verhuur is hierbij als eerste aan de beurt om aangepakt te worden. Ook is hij zich ervan bewust dat er een gebrek is aan informatie over de regels van verhuur. Deze informatie wil de minister op de website gaan plaatsen. 

De aanleiding van het gesprek, wat afgelopen donderdag plaatsvond, was de publicatie van CASHA over de toenemende illegaliteit op het eiland in de toeristische sector. Bij dit gesprek waren ook vertegenwoordigers van het Belasting Accountants Bureau (BAB) en Curaçao Tourist Board (CTB) aanwezig. 

CAHSA vindt daarnaast dat verhuurders op Curaçao beter op de hoogte gehouden moeten worden van de regels omtrent verhuur. “Als het speelveld gelijk is voor iedereen en iedereen draagt zijn steentje bij kunnen we Curaçao laten groeien”, aldus CASHA. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram