woensdag 31 mei 2023 00:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 maart 2022

Securitas is gestart met een vierweekse opleiding voor Hospitality Security Officer. Vijftig geselecteerde kandidaten zijn maandag begonnen met de opleiding die gegeven wordt volgens het ‘werkend leren’ concept, zo meldt Securitas.

De nieuwe opleiding, genaamd de ‘Securitas Academy’ zal leerlingen voorbereiden op het werken in de Hospitality Security sector. Ook jongeren zonder werk of werkervaring krijgen volgens Securitas met deze opleiding een kans op de arbeidsmarkt. Na het afronden van de opleiding hebben de kandidaten kans op een baan bij Securitas.

“Met de Securitas Academy is voor mij een wens in vervulling gegaan. We leiden nu namelijk niet alleen mensen op tot security medewerker maar hebben hier nu ook een vormingstraject aan verbonden”, aldus Securitas directeur Paul de Kloet.

Discipline is volgens De Kloet een belangrijk aspect op de opleiding. De dag wordt strak begonnen en op tijd aanwezig zijn is verplicht. De opleiding besteed verder veel aandacht aan communicatie, beveiligingsleer en klantenservice.

“We leiden nu een groep op voor Sandals Resort Curaçao voor wie Securitas de beveiliging gaat verzorgen. Speciaal voor deze opdracht krijgen deelnemers ook een intensieve cursus Engels”, vertelt De Kloet. “Diverse gastsprekers trainen de deelnemers op aspecten van hospitality en de nieuwe medewerkers worden ook opgeleid in EHBO en brandbestrijding.”

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram