vrijdag 12 augustus 2022 20:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 maart 2022

Saba ziet een toename in het aantal toeristen die naar het eiland komen. Doordat Saba inreismaatregelen recentelijk heeft versoepeld, neemt het aantal vluchten naar het eiland toe. Dit is goed voor de connectiviteit van het eiland, zegt het Openbaar Lichaam Saba (OLS) in een persbericht.

Toeristen die maar één dag naar Saba komen hoeven zich niet meer te laten testen. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als ongevaccineerde toeristen. Bezoekers die langer dan 24 uur op het eiland blijven, moeten nog wel een negatieve PCR- of antigeentest voorleggen. Ook moeten zij zich laten testen op dag twee en vijf van hun verblijf. Er geldt geen quarantaineplicht meer voor ongevaccineerde reizigers.

Windward Islands Airways International (WINAIR) voert op dit moment vijf wekelijkse vluchten uit naar Saba. Dit zijn twee vluchten per dag, maar mogelijk worden dit er nog meer. Ook varen er dagelijks meerdere boten naar Saba. De Edge-veerboot komt twee keer per week naar Saba vanaf Sint Maarten en de de Makana ferry vaart vier keer per week tussen Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Malinda Hassell, Tourism directeur moedigt bezoekers aan om vroeg te boeken. Het eiland heeft maar beperkte accommodatie capaciteit. “Jachten keren ook terug naar Saba, wat verder helpt om de bezoekersaantallen te verhogen. We verwachten ook de terugkeer van Sea Dream, die in 2022 verschillende oproepen zal hebben. We kijken naar een optimistisch herstel voor het komende kwartaal”, aldus Hassell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram