woensdag 6 juli 2022 01:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 maart 2022

De regering van Curaçao is niet tevreden met het beeld wat Amnesty International schetst over de situatie van Venezolaanse vluchtelingen die opgepakt zijn op Curaçao. Dit stelt premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) in een brief aan de Staten.

De premier zegt dat bij de mensenrechtenorganisatie incomplete verhalen en verhalen in een verkeerde context zijn gebruikt. Hierdoor wordt er volgens Pisas een verkeerd beeld van de situatie geschetst.

Pisas zegt elke Venezolaan met open armen te ontvangen als hij bij kan dragen aan het land, respect toont voor wet- en regelgeving en het lokale beleid. “Het is goed om te vermelden dat er redelijk veel Venezolanen zijn die de laatste jaren een vergunning hebben aangevraagd en legaal op het eiland verblijven”, aldus de premier.

Als het gaat om ongedocumenteerde Venezolanen wil Pisas niet dat er van vluchtelingen gesproken wordt. “Curaçao is geen onderdeel van het Vluchtelingenverdrag en we gaan ervan uit dat het woord ‘vluchteling’ een juridische term is, gebaseerd op het Vluchtelingenverdrag. Die verantwoordelijkheid kan Curaçao niet dragen”, zegt Pisas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram