vrijdag 12 augustus 2022 19:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 maart 2022

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft Maartje de Jonge aangenomen als nieuwe manager fondsenwerving. Met steun van Birdlife Conservation Netherlands zal De Jonge fondsen gaan werven om de biodiversiteit in de beschermde gebieden van Caribisch Nederland te vergroten. Dat meldt DCNA.


De Beschermde Gebiedsbeheerorganisaties kwamen recent voor een aantal uitdagingen te staan. De DCNA heeft via noodfinanciering ervoor kunnen zorgen dat de parken op de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten de coronapandemie hebben overleefd.

De noodfinanciering is echter alleen voldoende voor de korte termijn. Om voor de verdere toekomst ondersteuning te bieden aan de parken is de fondsenwervingscommissie opgericht.

Met name de inkomensdaling, het wegvallen van gebruikersvergoeding en de financiering heeft ervoor gezorgd dat de parken flink te lijden hebben gehad. Het resultaat hiervan is dat beheerders van de beschermde gebieden hun activiteiten moesten terugschroeven of stopzetten.

De DCNA zegt strategische plannen uit te gaan werken om fondsen te werven voor het behouden van de natuur in Caribisch Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram