zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Kathron “Kuchi” Fortune (44) krijgt levenslang voor het vermoorden van twee mannen in een hotelkamer in 2016. Dat oordeelde de rechters in hoger beroep

Fortune vermoorde samen met zijn broer twee mannen op 5 december 2016. Deze ‘ripdeal’ vond plaats in een hotelkamer in het Simpson Bay Resort op Sint Maarten. De daders zijn afkomstig uit Grenada. 

Fortune krijgt deze zware straf omdat hij al eerder vast heeft gezeten voor moord. In het totaal heeft hij drie moorden op zijn naam staan. De rechter zegt niet zomaar zulke hoge straffen uit te delen en hier terughoudend in te zijn, maar de zaak van Fortune is anders. Hij was in 2007 namelijk al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 jaar voor het plegen van een moord. Hij vluchtte op 15 februari 2016 uit de gevangenis van Sint Maarten tijdens een bezoek aan de dokter en was voortvluchtig tot en met 4 augustus 2017. In deze tijd pleegde hij de dubbele moord op de twee mannen. 

Daarnaast heeft de dader volgens de rechter geen spijt of berouw getoond. Hij verklaarde dat hij de moorden pleegde uit zelfverdediging. Daarnaast heeft hij geen teken van zelfinzicht getoond volgens het Hof. Hiermee is de kans op herhaling hoog. 


De broer van Fortune krijgt een gevangenisstraf van 24 jaar met aftrek van zes maanden omdat de behandeling lang heeft geduurd. De verdachten en het Openbaar Ministerie (OM) hebben 14 dagen de tijd om bij de Hoge Raad in Nederland in cassatie te gaan.