woensdag 6 juli 2022 01:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 maart 2022

De bewustwordingscampagne ‘Sendé’ is weer van start gegaan. Dit jaar heet de campagne ‘Sendé….ta konsiente!’ en deze zal het hele jaar duren, in plaats van alleen tijdens de carnavalsperiode. Ook wordt groep acht dit jaar meegenomen in de campagne.

Jongeren tussen de 10 en 24 jaar worden in de bewustwordingscampagne gewezen op de gevolgen van keuzes die ze maken. Er worden veel verschillende soorten thema’s behandeld, waaronder seksualiteit, drugs en alcohol. Nieuwe thema’s zijn dit jaar agressie op scholen, groepsdruk en de ‘gang’-problematiek.

Een team bestaande uit vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao, het ministerie van Gezondheid, Fundashon Maneho Adikshon, Stichting Slachtofferhulp en het ministerie van Sociale Ontwikkeling geeft voorlichting op scholen over deze onderwerpen.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten zullen de leerlingen onder andere op een interactieve manier leren hoe ze met andere leerlingen omgaan, hoe je jezelf en anderen beschermt tegen (seksueel) ongewenst gedrag en wat de gevolgen van alcohol en drugs zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram