woensdag 6 juli 2022 01:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 maart 2022

De Raad van Toezicht (RvT) van spaar-en kredietcoöperatie ACU heeft vrijdag haar ontslag ingediend. Dat bevestigt ACU in een persbericht.

De leden van de RvT hebben een opzegtermijn van drie maanden. Het nieuws dat de voltallige RvT haar functie ter beschikking heeft gesteld is volgens ACU aan de spaarders meegedeeld.

Reden voor het vertrek van Elsirha Isenia-Scope (vooriztter), Jacqueline Drenthe - Marten (vicevoorzitter) en David Brug (secretaris) is een verschil in visie. De RvT botst met het bestuur van ACU. De toezichthouders klagen vooral over de bestedingen van de coöperatie. Volgens hen zijn deze niet in het belang van de spaarders. Daarom leggen ze per 4 juni hun werkzaamheden neer.

Volgens ACU heeft het vertrek van de RvT geen gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken binnen de coöperatie. Aanstaande zondag wordt de ontslagbrief van de RvT behandeld in de algemene ledenvergadering van de ACU. Ook de wijziging van de statuten van ACU wordt dan behandeld.

In juni 2020 heeft de centrale bank ter bespoediging van de implementatie van het nieuwe mangementmodel tijdelijk twee curatoren binnen ACU aangesteld. Thomas Domhoff en Alta Poulina staan het bestuur bij. Volgens de centrale bank konden zij gezien hun ervaring en expertise het bestuur van ACU zo nodig ook op andere bedrijfseconomische gebieden begeleiden.

Om aan de algemene ledenvergadering deel te kunnen nemen moeten spaarders zich eerst registreren. Dat kan via de website van ACU. Met bijna 30.000 leden is ACU de grootste spaar-en kredietcoöperatie op Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram