woensdag 6 juli 2022 01:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 maart 2022

De voedseltuinen in Otrobanda zijn verplaatst naar een nieuwe locatie achter Brasami. Een groep vrijwilligers en werknemers van de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad (VNW) hielpen zaterdag met de grote verhuizing. 

Hòfinan Ser'i Otrobanda is een verzameling van verschillende tuinen. Op de oude locatie, in de buurt van Ser'i Otrobanda, zijn kavels verkocht waarop gebouwd gaat worden. Bewoners van Brasami en Kas Hugenholtz zullen op de nieuwe locatie gaan helpen met de verzorging van de planten. 

Cindy Eman beheert samen met de stichting ‘A hand of a fellow Citizen’ de fondsen waarmee de tuinen worden onderhouden. Eman is tijdens de pandemie samen met verschillende mensen uit Otrobanda begonnen met de teelt van betaalbare groenten en fruit. Zij had door dat mensen in de omgeving het moeilijk hadden tijdens de crisis. 

De VNW was ook actief bezig bij de verhuizing. “Wij blikken terug op een leuke ochtend waar naast hard werken ook plezier werd beleefd. Ook hebben wij 10.000 gulden aan dit mooie project gedoneerd”, aldus de VNW.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram