woensdag 6 juli 2022 01:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 maart 2022

Doordat er geen coördinatie is tussen de lokale vraag en import van groente, komt het regelmatig voor dat landbouwers hun producten niet kunnen verkopen. Hierdoor moeten ze zelfs hun oogst weggooien. Dat is één van de problemen waarmee de landbouwsector wordt geconfronteerd.

Dat blijkt uit een rondgang bij verschillende landbouwers door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). De minister was zelf niet bij de gesprekken aanwezig. Zij werd vertegenwoordigd door kabinetschef Vanessa Elisa, secretaris-generaal Sharlon Melfor en sector-directeur Gabriel Murray.

Het GMN-ministerie gaat daarom werk maken van een betere afstemming tussen lokale productie van groente en de import van landbouwproducten om verspilling tegen te gaan.

De agrarische sector op Curaçao is erg divers. Er zijn landbouwbedrijven die gebruikmaken van moderne technologie om gewassen te verbouwen. Daarbij gebruiken ze minder water. Daarnaast zijn er ook traditionele landbouwers die op grote schaal tomaten, peterselie en komkommer verbouwen.

Het GMN-ministerie zal de situatie van de lokale landbouwsector evalueren. Het is de bedoeling om op termijn met oplossingen te komen. 

One comment on “GMN-ministerie gaat verspilling landbouwsector tegen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram