woensdag 24 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Passagiers die naar Curaçao reizen hoeven zich binnenkort niet meer te laten testen. Dat laat de regering maandag weten. Een digitale Passenger Locator Card (PLC) moet nog wel ingevuld worden. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth zegt tegen Nu.cw dat de afschaling stapsgewijs heeft plaatsgevonden en alle tests er nu af kunnen.

Vanaf donderdag 10 maart vervalt de PCR- en antigeentest voor passagiers die naar Curaçao reizen. “Personen die naar Curaçao reizen moeten alleen de PLC invullen. Dit betekent dat men geen enkele Covid-19 test meer moet afnemen om naar Curaçao te reizen”, aldus de verklaring.

De afgelopen tijd werden de maatregelen op het eiland al verder afgeschaald. Reizigers van de CAS- en BES-eilanden hoefden zich niet meer te laten testen. Ook de antigeentest vanuit Nederland werd onlangs geschrapt.

In een verklaring tegenover Nu.cw zegt Gerstenbluth dat de afschaling langzaam is opgebouwd. “Het was al in de maak. Eerst is afgeschaald door de antigeentest eraf te halen om te kijken hoe het zou gaan. Nu volgt de rest”, aldus Gerstenbluth. Hij zegt dinsdag tijdens een ‘Relato di Dia’ verdere uitleg te zullen geven.

Bij de ‘Relato di Dia’, het ‘Verslag van de Dag’ zal verdere afschaling van overige maatregelen ter verspreiding van het coronavirus worden bekendgemaakt. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) zei maandagochtend bij een Statenvergadering dat de meeste maatregelen zullen verdwijnen.

Passagiers die naar Curaçao reizen kunnen de PLC invullen via dicardcuracao.com.

Het ‘Verslag van de Dag’ met de Nederlandse vertaling zal dinsdag vanaf 09.00 uur via onze Liveblog te volgen zijn.