vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Oud-premiers van Curaçao Suzanne (Suzy) Camelia-Römer en Maria Liberia-Peters zijn zondag aangekomen op Sint Eustatius voor hun assistentie bij een bemiddelingspoging tussen de Eilandsraad en regeringscommissaris Alida Francis en plaatsvervangend regeringscommissaris Claudia Toet. Zo blijkt uit een persbericht.

Het bemiddelingsteam werd op het F.D. Roosevelt Airport ontvangen door Francis en Eilandsraadslid Rechelline Leerdam. Ook Alba Martijn, advocaat en voormalig Ombudsman op Curaçao, was aanwezig bij de aankomst op het vliegveld.

De bemiddeling is nodig omdat regeringscommissaris Francis haar eigen plannen zou maken en niet zou overleggen met de Eilandsraad, blijkt uit een motie van de Eilandsraad van 23 december. Römer zal bemiddelen voor de eilandsraad en Liberia-Peters voor de regeringscommissarissen. Martijn zal beide partijen helpen.

De oud-premiers kijken uit naar de bemiddeling en hebben afgesproken om geen publieke uitspraken over het proces te doen zolang de bemiddeling loopt.