dinsdag 5 juli 2022 23:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 maart 2022

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) wil een einde maken aan de apartheid en discriminatie die voor komt bij het inningsbeleid van de Belastingdienst. Volgens Silvania wordt er onderscheid gemaakt tussen mensen in het wel of geen belasting betalen, afhankelijk van je functie. Silvania zei dit tijdens een een Centrale Commissievergadering van de Staten.

Belastingplichtigen worden volgens Silvania niet op dezelfde manier behandeld. Op basis van de positie die iemand bekleedt binnen de overheid of overheids-NV wordt bepaald of er wel of geen belasting wordt geind. Silvania wil hier een einde aan maken. “Deze mensen gaan niet door hetzelfde proces als Ma Yeye”, aldus de minister.

De gewone burger moet een procedure doorlopen om belasting te betalen, maar voor mensen met een hogere functie lijkt het op een ‘friends and familie affaire’. Op deze manier leiden deze mensen een luxe leventje op de kosten van de bevolking, volgens Silvania.

Hij doet een oproep naar de Ma Yeye. “Laat niemand je beet nemen, lees het inningsbeleid zodat je weet wat jouw rechten zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram