woensdag 6 juli 2022 01:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 maart 2022

De cultuursector op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten (CAS-eilanden) kan hulp krijgen bij het herstel na de corona pandemie, mits ze daar zelf budget voor vrijmaken. Dat laat staatssecretaris voor Cultuur en Media, Gunay Uslu (D66) weten.

De organisatie Cultuur+Ondernemen geeft leningen aan ondernemers in de cultuursector. Dit doen zij samen met kredietbedrijf Qredits. Bonaire, Aruba en Saba (BES-eilanden) mochten al sinds augustus vorig jaar gebruik maken van de leningen. Tweede Kamerlid Jorien Wuite (D66) vroeg naar de mogelijkheid voor een regeling met de CAS-eilanden.

De staatssecretaris laat weten dat de twee bedrijven nu willen meewerken aan de realisatie van de leningen voor de CAS-eilanden, maar dan moeten de lokale overheden van de eilanden hier wel 1,5 miljoen dollar beschikbaar voor stellen.

Ondernemers van de BES-eilanden konden een zogenaamde BES-Cultuurlening aanvragen. Deze lening is bedoeld voor nieuwe projecten en investeringen in de culturele sector. De twee bedrijven gaven dan samen een lening van maximaal 40.000 dollar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram