woensdag 6 juli 2022 01:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 maart 2022

De brandweer onderneemt juridische stappen tegen bedrijven die illegale keuringen verrichten. De brandveiligheid komt daardoor in gevaar, aldus de brandweer in een persbericht.

Goed gecertificeerd onderhoud aan brandblussers is van doorslaggevend belang voor de brandveiligheid. Bedrijven zijn verplicht om hun brandblussers te laten controleren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. De brandweer merkt dat er diverse bedrijven deze diensten aanbieden terwijl ze niet gecertificeerd zijn door de brandweer.

Sommige van deze illegale bedrijven houden zich niet aan de regels. Zo zijn er gevallen geweest dat de brandblussers met water werden bijgevuld in plaats van met schuim. Andere cliënten bleven achter met een lege brandblusser.

De brandweer onderneemt daarom juridische stappen tegen bedrijven die ondanks eerdere waarschuwingen toch doorgaan met deze illegale praktijken. Er zijn maar een paar gecertificeerde bedrijven op Curaçao. Deze zijn Catis NV, Safety and Fire Equipment BV, Agnesi en Linda Gas. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram