woensdag 6 juli 2022 01:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 maart 2022

De Staten hebben gisteren de wetswijziging voor het rijden met getinte autoruiten goedgekeurd. De wijziging van de wegenverkeersverordening werd met vijftien stemmen voor en vier stemmen tegen aangenomen.

Met de aangepaste wet moeten getinte autoruiten minimaal 35 procent van het licht doorlaten. Automobilisten hoeven hiervoor geen ontheffing meer aan te vragen.

De politie gebruikt tijdens controles een apparaat dat de hoeveelheid licht die de autoruit doorlaat meet. Is de gemeten lichtdoorlatendheid te laag dan kunnen automobilisten een boete krijgen. Donkerder getinte autoruiten zijn niet veilig omdat ze het zicht van de bestuurder beperken.

Regeringspartij MFK heeft de wetsaanpassing ingediend. Volgens de partij houden getinte autoruiten ongeveer 99 procent van de UV-straling tegen. Dit is beter voor de gezondheid en zorgt ervoor dat het meubilair minder snel verkleurt.

Op Bonaire geldt sinds 2020 dezelfde lichtdoorlatendheidseisen. In Nederland moeten geblindeerde zijruiten minimaal 55 procent van het licht doorlaten.

One comment on “Staten keuren getinte autoruiten goed”

  1. Zelden zo n onzin gelezen, dus t verkleuren van het meubilair is belangerijker dan de verkeersveiligheid. In t verkeer draait alles om het zien en gezien worden, met getinte ruiten is dat iig al onmogelijk geworden. Ook dieven (en de zg politici) kunnen nu gewoon rond rijden zodner herkent te worden. Volgens mij was het de MFK alleen daar om te doen en vat met UV en verkleuren is als smoesje opgevoerd. Het is een misselijkmakende politiek die op t eiland gevoerd wordt op t ogenblik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram