woensdag 22 maart 2023 02:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 maart 2022

Oud-premiers van de Curaçao Suzanne (Suzy) Camelia-Römer en Maria Liberia-Peters gaan assisteren bij een bemiddelingspoging op Sint Eustatius, blijkt uit een persbericht. 

De bemiddelingspoging is tussen de eilandsraad en de regeringscommissaris Alida Francis en plaatsvervangend regeringscommissaris Claudia Toet. De bemiddeling is nodig omdat regeringscommissaris Francis haar eigen plannen zou maken en niet zou overleggen met de Eilandsraad. 

Dat blijkt uit een motie van 23 december. Het verzoek is gedaan nadat deze motie van de Eilandsraad, waaruit bleek dat bemiddeling noodzakelijk is, was aangenomen. In de motie zeiden beide partijen te willen werken aan de vastgelopen samenwerking. Römer zal bemiddelen voor de eilandsraad en Liberia-Peters voor de regeringscommissarissen. 

Römer en Liberia-Peters hebben ook al een plan van aanpak aangeboden aan zowel de regeringscommissarissen als de eilandsraad en gaan volgende week naar Sint Eustatius. Ze bestuderen momenteel de relevante wetten en officiële documenten om zich voor te bereiden. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram