vrijdag 3 februari 2023 11:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 maart 2022

De opening van het nieuwe Sandals resort zal naar verwachting een positief effect hebben op de groei van het bruto binnenlands product (BBP), de situatie op de arbeidsmarkt en de overheidsfinanciën. Dit meldt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

De bank heeft op verzoek van de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) een onderzoek gedaan naar de economische impact van de opening van het Sandals resort. Het CBCS richtte zich in het onderzoek op het kortetermijneffect van de groei van het BBP, de werkloosheid en de openbare financiën in 2022 en 2023.

CBCS verwacht zowel in 2022 als 2023 een groei in het BBP. Dit komt onder andere door een stijging van de activiteiten in de toeristische sector en meer particuliere uitgaven. De toename in economische activiteit zal naar verwachting ook zorgen voor meer inkomsten voor de overheid. Dit is weer goed voor de overheidsfinanciën. 

Ook is de opening van het resort goed voor de werkloosheid. De komst van het hotel zorgt voor bijna 400 nieuwe banen. Naar verwachting zal de werkloosheid in 2022 met 19,1 procent afnemen en in 2023 met 15,2 procent. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram