zondag 2 april 2023 05:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 maart 2022

Het Curaçao Medical Center (CMC) blijft tot eind juni de Amerikaanse medische experts inzetten. Dat meldt de Amigoe.

Het contract loopt dan af. Vanwege de oplopende coronabesmettingen werd het ziekenhuis sinds eind vorig jaar bijgestaan door zorgverleners uit Nederland en de Verenigde Staten. De verpleegkundigen van het medisch uitzendbureau AMI waren via het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid en de Dutch Caribbean Hospital Alliance aan het werk in het ziekenhuis. 

De bijstand werd door de Nederlandse regering gefinancierd. Nu het aantal besmettingen terugloopt, wordt ook de hulp afgeschaald. Het extra personeel werd ingezet op de intensive care, de spoedeisende hulp en op andere afdelingen waar extra handen nodig waren. 

Op dit moment liggen er negen coronapatiënten in het CMC. Daarvan worden er vier op de intensive careafdeling verpleegd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram