dinsdag 5 juli 2022 23:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 februari 2022

Toenmalig minister Steven Martina (MAN) tekende als minister van Financiën ad interim een ministeriële beschikking (MB) voor het aangaan van het OVO-contract met Strajetic bv van Vanessa Gijsbertha. Zo meldt het Antilliaans Dagblad.

Dit werd door de advocaten van Gijsbertha tijdens de behandeling van haar rectificatiezaak tegen zittend minister van Financiën Javier Silvania (MFK) eerder deze maand getoond, maar niet ingebracht.

Opvallend is volgens het AD dat Martina tijdens een verkiezingsdebat van radiostation Paradise FM op 14 maart door Javier Silvania (MFK) werd geconfronteerd met opmerkingen over een lucratief contract voor de dochter van partijgenoot Kenneth Gijsbertha. Martina gaf aan van niets te weten.

Echter staat op de ministeriele beschikking (MB) de handtekening van Martina. Er wordt in het vonnis het volgende vermeld: “De stelling dat de MB, waarbij van de aanbestedingsregels is afgezien, werd ondertekend door de minister van Economische Ontwikkeling, juist vanwege de belangen verstrengeling met de minister van Financiën, legt onvoldoende gewicht in de schaal.”

De vader van Vanessa Gijsbertha was de toenmalige minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN). Zij was tot mei 2021 vier jaar kabinetschef en ging via haar vennootschap daarna een driejarige overeenkomst van opdracht (OVO) aan. Martina was de minister van Economische Ontwikkeling en tekende als minister van Financiën ‘ad interim’.

In het vonnis staat dat er ruim 850.000 gulden over een periode van drie jaar is verdiend.

Martina zegt dat hij niet op de hoogte was van de status van dit dossier. Het dossier komt volgens Martina ook niet via hem voor verdere afhandeling. Hij verwijst naar de minister van Financiën, aldus Martina tegen het Antilliaans Dagblad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram