woensdag 6 juli 2022 01:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 februari 2022

Hensley Meulens heeft getekend bij de New York Yankees, meldt Vigilante. De voormalige honkballer zal Eric Chavez vervangen als assistant hitting coach.

Meulens was al in 2017 in gesprek voor deze positie, maar nu is de knoop officieel doorgehakt. De honkballer die geboren werd op Curaçao, debuteerde in 1989 in de Amerikaanse Major League als zesde Nederlander bij de Yankees. 

Meulens heeft daarnaast nog jaren gespeeld voor het Nederlandse honkbalteam en is bondscoach van Oranje. Ook was Meulens is ook assistent-trainer bij San Francisco Giants. Met die ploeg won hij drie keer de World Series als slagcoach.

Meulens won in totaal acht titels. Volgens NOS heeft de honkballer jarenlange ervaring en spreekt hij daarnaast vijf talen. In 2017 dacht hij al dat de Yankees hem daardoor als coach zouden kiezen. Wanneer Meulens begint is nog niet bekend. 

Beeld: Facebook Hensley Meulens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram