zaterdag 24 september 2022 11:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 februari 2022

De burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma heeft op donderdag namens het college van burgemeester en wethouders haar excuses aangeboden voor het slavernijverleden en het aandeel van het stadsbestuur daarin. 

Ook mogen inwoners die een achternaam hebben uit het slavernijverleden deze op kosten van de gemeente laten veranderen. Het Rijk was al langer bezig met een onderzoek naar deze mogelijkheid, maar Utrecht zet nu de eerste stap. 

Op deze manier hoopt de stad te laten zien dat ze de geschiedenis niet vergeten en juist het gesprek aangaan over het slavernijverleden en de gevolgen ervan. Ook Rotterdam en Amsterdam hebben al excuses gemaakt voor het slavernijverleden. 

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram