woensdag 6 juli 2022 01:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 februari 2022

Onder het ambulancepersoneel heersen spanningen door minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Dorothy Pietersz-Janga (MFK). Dit meldt Kenneth Bremer van de vakbond ABVO aan de Èxtra. 

De vakbond heeft op 24 januari een gesprek aangevraagd met de minister, maar een maand later hebben zij nog steeds geen reactie ontvangen. Volgens Bremer vergadert de minister wél met een andere vakbond waar ambulancepersoneel bij is aangesloten, wat voor onrust zorgt. De AVBO heeft Pietersz-Janga een brief gestuurd met vier punten waar ze over willen praten. 

Om te beginnen wil de vakbond een onderzoek naar een audit van de Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK). Ook willen ze praten over de rechtspositie van het personeel, behandeling van nieuw personeel bij de FKAK en het beleid rondom subsidie. 

De minister heeft geantwoord dat ze wil wachten tot de audit afgelopen is. Onder het ambulancepersoneel heerst nu spanning aangezien Pietersz-Janga wel met de andere vakbond praat. Bremer zegt dat hij niet weet waar de minister mee bezig is. “Ze laat niks van zich horen en neemt haar telefoon niet op.”

De minister heeft een audit aangevraagd naar aanleiding van ontwikkelingen van vorig jaar, toen het management van de ambulance aan de kant is gezet. Bij de ambulancedienst werken zo’n zestig mensen, ongeveer de helft hiervan is lid van de ABVO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram