woensdag 6 juli 2022 01:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 februari 2022

Deelnemers van de eerste bijeenkomst van dit jaar, de CHATA Cultuur, Cultureel erfgoed en Kunst Taskforce, gaan een concreet actieplan opstellen om meer aandacht te geven aan cultuur, cultureel erfgoed en kunst. De focus ligt op de unieke elementen van Curaçao en op de het eiland op dat gebied te bieden heeft. 

De viering van Willemstad 25 jaar Unesco World Heritage is de aanleiding van het opstellen van het actieplan. Het doel is dat alle Curaçaoënaars zich meer bewust worden van de culturele waarde en de diversiteit op het eiland. “Alle Curaçaoënaars mogen trots zijn dat iedere toerist die ons eiland bezoekt, ziet, voelt en hoort dat Curaçao veel meer is dan alleen zon, zee en strand”, aldus CHATA.

De deelnemers waren CHATA lid Landhuis Bloemhof, deskundige Michael Newton, één van de initiatiefnemers van KayaKaya en Jennifer Gunsam van Landhuis Bloemhof. Zij gaven ook een presentatie. 

Naast de presentaties gaven ook eigenaar van Boutique Hotel Villa Tokara en bestuurslid van CHATA, Arriën Lekkerkerker, een introductie over de unieke positie van Willemstad als UNESCO World Heritage site en het belang van cultuur, cultureel erfgoed en kunst voor de toeristische sector. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram