woensdag 6 juli 2022 01:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 februari 2022

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) is dinsdagochtend op Saba aangekomen voor een tweedaags bezoek.

De staatssecretaris kwam aan vanaf Sint Eustatius en werd op de luchthaven opgewacht door gezaghebber Jonathan Johnson. Hij gaf haar een korte uitleg over het renovatieproject van de luchthaven en de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. Met enkele stops onderweg ging Van Huffelen naar The Bottom voor een gesprek in het Rijksbestuursgebouw. Eerst sprak ze met het bestuurscollege en daarna met de eilandsraad. 

Belangrijke onderwerpen tijdens deze bijeenkomsten waren onder meer de relatie tussen Nederland en Saba, het terugdringen van de hoge kosten van levensonderhoud en de gespannen financiële situatie van de overheid. Verder werd er ook gesproken over de noodzaak om de vrije uitkering te verhogen en de uitdagingen waarmee de economie van Saba wordt geconfronteerd. 

Verder heeft de staatssecretaris dinsdagmiddag nog een gesprek met de Saba Business Association (SBA) en gaat ze op bezoek bij een alleenstaande vader. Aan het einde van de dag heeft ze een ‘meet and greet’ met de Saba Jeugdraad, een aantal young professionals, vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen, scholen en ondernemers.

Van Huffelen zal op woensdag een rondleiding over het eiland krijgen. Hier zal ze diverse projecten en locaties bezoeken waaronder het nieuwe havenproject, de Saba Conservation Foundation (SCF), de afvalverwerkingsinstallatie, de SEC-elektriciteitscentrale en de hydrocultuur boerderij.

Saba is het laatste eiland dat de staatssecretaris bezoekt in het kader van haar kennismakingsbezoek langs de zes Nederlands Caribische eilanden.

Beeld: Dick Drayer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram