dinsdag 5 juli 2022 23:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 februari 2022

Milieu en recyclingorganisatie Green Force heeft een broodnodige onderhoudsbeurt gegeven aan zijn recycling center dat op de parkeerplaats van Van Den Tweel supermarkt staat. Twee weken lang heeft het team van Green Force gewerkt om de container te verfraaien.

In 2015 ging het eerste recycling center open. Dit was een 20-voet container die op dezelfde plaats stond als de huidige. Het bleek zo populair dat er al in 2016 een grotere moest komen. Op 4 juni 2016 ging dan het grotere broertje open met deze keer een 40 foot container. Nu, bijna 6 jaar verder, was hij echt toe aan een renovatie.

Volgens Timo Brouwer, eigenaar van Green Force, heeft het renoveren van dit recycling center heel wat moeite en ook veel geld gekost. Meerdere bedrijven en stichtingen hebben hun handen ineen geslagen en Green Force geholpen.

Plastic recycling is gecompliceerd omdat er zeven types plastic bestaan. Bij de vier inzamelingspunten van Green Force kan men de twee meest voorkomende types plastic deponeren, namelijk PET en HDPE. Ook zamelt Green Force plastic doppen in.

Door plastic via Green Force te recyclen gaat het van het eiland af. Het plastic wordt in het buitenland hergebruikt. Dit zorgt voor vermindering in het gebruik van olie en fossiele brandstoffen. Daarnaast helpt het bij het tegengaan van klimaatveranderingen, worden er banen gecreëerd, is het bevorderlijk voor de exporteconomie en wordt het eiland schoner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram