woensdag 6 juli 2022 01:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 februari 2022

De parkrangers van het Christoffelpark hebben samen met de Kustwacht Caribisch Gebied een simulatietraining gehad. De twee partijen hopen zo de samenwerking tijdens reddingsacties te bevorderen. 

Het Christoffelpark werkt samen met de Kustwacht wanneer er bezoekers gered moeten worden van de Christoffelberg. Soms komt het voor dat bezoekers die de berg beklimmen niet meer op eigen kracht kunnen afdalen. De helikopter van de Kustwacht wordt dan ingezet om de slachtoffer van de berg te redden. 

Omdat dit gaat om een ingewikkelde reddingsactie, hebben de parkrangers bij de Kustwacht getraind. Ze hebben een simulatietraining gehad waarbij een brancard in de helikopter werd geheven en hebben ze instructies gekregen hoe ze het reddingsteam het beste kunnen bijstaan tijdens de reddingsactie. Ook konden de parkrangers op deze manier het reddingsteam beter leren kennen. 

Er zijn in de toekomst nieuwe trainingen ingepland wat beide teams de mogelijkheid geeft om de reddingsacties te oefenen.

Beeld: Persbericht Carmabi Foundation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram