woensdag 6 juli 2022 00:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 februari 2022

De oud-politiek leider van Kumun en politiek commentator Luigi Faneyte is gisteren met de dood bedreigd. Een man op Facebook schreef dat de politicus een kogel door zijn hoofd verdient.

Faneyte heeft hiervan aangifte gedaan bij de recherche. Volgens de voormalig politiek leider zou de brief die hij naar Statenvoorzitter Charetti America-Francisca stuurde de aanleiding zijn geweest voor de doodsbedreiging.

In die brief bekritiseert hij de MFK van inmenging met het onderzoek naar de minister van Financiën. Partijvoorzitter Sithree van Heydoorn en tevens minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) wil een onderzoek laten instellen naar de beschuldigingen tegen partijgenoot Javier Silvania.

De twee lijfwachten van de minister van Financiën zijn vorige week opgestapt. In een rapport beschuldigen ze hem van allerlei misstanden op de werkvloer. Volgens Faneyte lijkt het erop dat de regeringspartij de wantoestanden in de doofpot wil stoppen. Ook oppositiepartijen PAR en MAN hekelen de aanpak van MFK en dringen aan op een onafhankelijk onderzoek.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram