maandag 11 september 2023 19:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 februari 2022

Curaçao heeft sinds vrijdag 28 januari 2022 een College Bescherming Persoonsgegevens. Het College is opgericht als toezichthouder op de Landsverordening Bescherming Persoonsgegevens. Dat houdt in dat het College erop toe moet zien dat het gebruik, verwerken en opslaan van persoonsgegevens conform de wet gebeurt.

Jurist Caroline Fiévez is de nieuwe voorzitter. Het bestuur bestaat verder uit business consultant Manon de Lanooi en data en IT-deskundige Jacques Heide. Het College wordt bijgestaan door een secretariaat onder leiding van Shirley Cecilia.

Met de wet en de installatie van het College worden de persoonlijke gegevens en de daaraan gekoppelde privacy van burgers beter beschermd.

Het College is bevoegd om uit zichzelf of op verzoek van een belanghebbende onderzoeken te doen naar de wijze waarop persoonsgegevens worden verwerkt, gebruikt of opgeslagen bij bedrijven en instanties. Bij overtredingen kan het College een boete opleggen van maximaal 10.000 gulden.

Het College is te bereiken via e-mail info@cbpcuracao.org.

-- Advertentie --

One comment on “Caroline Fiévez voorzitter van gloednieuwe College Bescherming Persoonsgegevens”

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram