Door: NU.cw
|
28 januari 2022

Down Town Management (DMO) en Sosiedat di Komersiantenan di Otrobanda (SKO) gaan werken met een smart parking systeem in de binnenstad. De twee winkeliersorganisaties hebben het parkeerbeheer na een aanbesteding weten te bemachtigen.

De parkeeropbrengsten zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van de binnenstad. De parkeermeters zullen grotendeels verdwijnen. Via een app kunnen de parkeerkosten digitaal worden betaald.

Jacqueline Seibald van SKO stelt tegenover de Extra dat de belangenorganisaties transparanter willen zijn. "De opbrengsten van het parkeersysteem worden geïnvesteerd in reparaties en uitbreiding van Punda en Otrobanda”, aldus Seibald. “We pleiten voor een smart city, daar hoort ook toegang tot internet in de binnenstad bij.”

De verwachting is dat het nieuwe systeem in mei wordt geïntroduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram