Door: NU.cw
|
28 januari 2022

De 50-jarige man die in september 2020 een man doodschoot bij de Pumpulunchi snèk is in hoger beroep veroordeeld tot een langere gevangenisstraf. De rechter in eerste aanleg legde hem twintig jaar celstraf op, in hoger beroep werd de man tot 25 jaar veroordeeld.

De dader kreeg op 11 september 2020 ruzie nadat hij een vechtpartij tussen twee dames bij de snèk probeerde te stoppen. Een man zou hem hebben geduwd en ‘geen respect hebben getoond’. De rechter in eerste aanleg stelde in zijn uitspraak dat er geen sprake was van moord met voorbedachte rade. Ook werd er rekening gehouden met het psychiatrisch onderzoek bij de veroordeling.

In hoger beroep gaf de dader dezelfde verklaring af als tijdens de eerste rechtszaak. Na de ruzie zou hij naar huis gegaan zijn om zijn vriendin af te zetten. Vervolgens reed hij terug naar de snèk schoot de man waarmee hij ruzie had dood. De rechter oordeelde dat er wel degelijk sprake is van moord met voorbedachte rade. De man zou zeker tien minuten weg zijn geweest. “Genoeg tijd om over de kwestie na te denken”, stelt de rechter in het oordeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram