Door: NU.cw
|
27 januari 2022

De Time Out wordt opnieuw met tien dagen verlengd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt tijdens de persconferentie. Enkele maatregelen zijn aangepast.

De avondklok geldt vanaf 28 januari van 23.00 uur tot 4.30 uur. “De aanpassing van de avondklok betekent niet dat mensen die niets te doen hebben de straat op moeten gaan”, waarschuwt Pisas. De premier benadrukt dat de politie weer over de maximale capaciteit beschikt en dat er veel controles worden uitgevoerd.

Truki Pans, theaters en horecagelegenheden moeten om 22.00 uur de deuren sluiten. Hotels mogen na de avondklok wel service blijven verlenen aan hun hotelgasten. Daarnaast mag er weer in groepen gesport worden. Er mogen maximaal vijftig personen deelnemen aan de sportactiviteiten, maar er mag geen publiek aanwezig zijn.

Het dragen van een mondkapje blijft verplicht op openbare plekken. Leerlingen tussen 12 en 17 jaar moeten verplicht een mondkapje dragen als ze op school zijn. Op andere plekken wordt sterk aangeraden een mondkap te dragen.

“De cijfers gaan de goede kant op, maar de pandemie is nog niet voorbij en we moeten scherp blijven”, stelt Pisas. “De situatie in het ziekenhuis is kritiek, maar stabiel.” Volgens de premier moet de situatie in het Curaçao Medical Center (CM) zoveel mogelijk worden verlicht voordat het eiland verder open kan. Het ziekenhuis heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers.

One comment on “Time Out opnieuw verlengd, avondklok naar 23.00 uur”

  1. Pik heeft duidelijk geen sporthart. Geen idee wat een "time-out" is. Pik, dat is een regel om je even te herpositioneren en dan sterker weer door te gaan. Wat jij doet is gewoon volksverlakkerij. De eerste "verlenging" was al idioot, maar nogmaals verlengen is crimineel. Na twee jaar izzy-ellende zou je echt beter moeten weten. Of heb je (ook) een verborgen agenda?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram