Door: NU.cw
|
27 januari 2022

De Julianabrug wordt momenteel onderhouden. Volgens het Antilliaans Dagblad wordt de onderkant van brug nauwkeurig onderzocht op roestplekken. De Julianabrug is inmiddels al 48 jaar in gebruik.

Medewerkers van hoofdaannemer MNO Vervat inspecteren de brug grondig. “Met waterstralen wordt verf en roet verwijderd”, vertelt projectcoordinator conservering Julianabrug bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Albertico Zelagas tegenover de ochtendkrant. Soms worden ijzeren platen en bouten vervangen als er sprake is van roest.” Daaarna komen er verschillende verflagen overheen."

De werkzaamheden zijn gestart aan de kant van Otrobanda en er wordt langzaam toegewerkt naar de kant van Punda. Het project kost in totaal 7,2 miljoen gulden. Het onderhoud is in november 2020 begonnen en zal in april 2023 worden afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram