maandag 25 september 2023 10:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 januari 2022

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden losgelaten.

“Het aantal besmettingen per dag is nog steeds erg hoog. De gerapporteerde gevallen zijn slechts de top van de ijsberg”, zegt de epidemioloog. “Er zijn nog steeds mensen die zich niet laten testen of alleen een zelftest doen.” Gerstenbluth waarschuwt dat er niet te optimistisch naar de cijfers moet worden gekeken.

Zo’n zestig procent van de bevolking is gevaccineerd. Juist de kwetsbare groepen blijken zich minder te laten vaccineren. Volgens Gerstenbluth heeft nog geen dertig procent van alle ouderen tot nu toe een boostershot gehaald.

Er wordt momenteel op twee locaties gevaccineerd. Beide locaties zijn de gehele week geopend, ook voor walk-ins. “Binnenkort zal het vaccinatieteam de wijk ingaan en wordt er een informatiecampagne gestart”, zegt immunoloog Ashley Duits.

Klanten van Flow en Digicel zullen de komende dagen een SMS ontvangen met een oproep om zich te laten vaccineren. “Vaccinatie is één van de instrumenten om het aantal besmettingen tegen te gaan”, aldus Duits.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram