Door: NU.cw
|
27 januari 2022

2021 gaat, ondanks de slechte eerste helft van het jaar, de boeken in als een jaar van groei en herstel. Dat stelt de Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA). De belangenvereniging maakt samen met CASHA, de belangenvereniging voor kleine hotels en appartementen, maandelijks de prestaties van hotels, kleinschalige toeristische organisaties, autoverhuurbedrijven en duikscholen bekend.

De bezetting van accommodaties van CASHA-leden bedroeg in december zo’n tachtig procent. Nog steeds komen veel boekingen last minute binnen. “Veel accommodaties hebben een volle agenda voor het eerste kwartaal en de rest van het jaar staat nagenoeg leeg”, stelt de belangenvereniging.

Ondanks de positieve cijfers werden er ook reizen omgeboekt in december. De meeste annuleringen zijn volgens CASHA Covid gerelateerd. “Daarnaast hebben ook veel Canadezen moeten annuleren omdat de luchtvaartmaatschappij Air Canada, vanaf eind januari tijdelijk niet meer op Curaçao vliegt.”

Ook voor de grotere hotels toont december een gelijk beeld als de voorgaande maanden. De algehele hotel prestatie van het jaar 2021 is duidelijk toegenomen in vergelijking met 2020 en op maandbasis ook in vergelijking met 2019, voor de pandemie. “2021 gaat de boeken in als een jaar van groei en herstel”, aldus CHATA.

De belangenorganisatie verwijst naar een onderzoek dat is uitgevoerd door adviesbureau Mckinsey. “Afgelopen jaar was een jaar van transformatie. Mensen, bedrijven en samenlevingen focussen vooral op verandering in de toekomst en hoe ze zich hierop moeten aanpassen, in plaats van simpelweg overleven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram