vrijdag 29 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Liemarvin Bonevacia is bekroond tot Rotterdamse Sportman van 2021. De winnaars van de Sport Awards Rotterdam 2021 werden dinsdag bekendgemaakt tijdens een speciale uitzending van Rijnmond Sport.

Bonevacia stond als eerste sporter onder de Nederlandse vlag in de Olympische finale van de 400 meter. Daarnaast won de Curaçaoënaar op het EK indoor een bronzen medaille op dezelfde afstand. Afgelopen jaar wist Bonevacia een zilveren plak te bemachtigen op de Olympische Spelen met de estafetteploeg. De groep van Rotterdam Atletiek won de titel van Sportploeg van het jaar.

Naast de prijs voor Sportman en -ploeg werden er ook awards uitgereikt in de categorieën Sportvrouw, Sporttalent, Sportcoach, Sportaanbieder, Sportvrijwilliger en Meer dan Sport. De winnaars werden voor vijftig procent bepaald door een vakjury en voor vijftig procent door het publiek.