donderdag 1 juni 2023 00:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 januari 2022

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en een woningoverval gemeld. Dat blijkt uit de analyse van High Impact Crime van het Korps Politie Curaçao (KPC).

De overvallers waren vooral actief tussen 21.00 en 22.00 uur bij Zuikertuintje, Sta. Catharina, Rio Canario, Marie Pampoen en Mahuma-Zuid.

Daarnaast registreerde de politie twee woninginbraken. Beiden vonden plaats op donderdag 20 januari. De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa. En in de middag was het raak in Otrobanda.

Verder moest de politie bij vier winkelinbraken uitrukken. De inbrekers sloegen vooral ’s nachts en in de vroege ochtend hun slag. Uit de analyse blijkt dat de meeste winkelinbraken in het weekend plaatsvinden. De getroffen ondernemingen zijn gevestigd in de Dokweg, Souax en de F.D. Rooseveltweg.

Het KPC gaat vaker de analyse van High Impact Crime (een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven) met de samenleving delen. Burgers worden daardoor waakzamer en kunnen zo de politie helpen bij het bestrijden van misdaad.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram