Door: NU.cw
|
26 januari 2022

De Wereld Douane Organisatie (WDO) heeft  26 januari uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Douane'. In Caribisch Nederland wordt deze dag dit jaar niet uitbundig gevierd zoals gebruikelijk door de situatie op het moment in verband met covid-19. Wel is ervoor gekozen om op deze dag het nieuwe uniform van de Douane Caribisch Nederland te presenteren.

Dit jaar heeft de WDO een thema uitgekozen voor de Internationale Douane dag: 'Opschalen Douane Digitale transformatie door een datacultuur te omarmen en te bouwen aan een data-ecosysteem”. Op de BES-eilanden wordt hier dus verder geen aandacht aan besteed. De focus van de viering ligt op de eilanden op het nieuwe uniform

"Het nieuwe Douane-uniform is een eigentijds, draagbaar en duurzaam uniform dat recht doet aan het veelzijdige werk van douaniers. Het is chic én stoer, straalt autoriteit en betrouwbaarheid uit en versterkt zichtbaarheid en herkenbaarheid", aldus Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN).

De opmerkelijkste verandering bij het nieuwe uniform is is volgens RCN dat de kleur groen is ingeruild voor blauw. "Een uniform dat perfect past bij de moderne handhavingsorganisatie die de Douane is"

RCN zegt dat gekozen is voor materiaal dat comfort en functionaliteit biedt waardoor Douane-medewerkers er graag in werken. Voor het nieuwe uniform van de Douane is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen, met name gerecycled polyester en organisch katoen.

Douane Caribisch Nederland maakt onderdeel uit van de Belastingdienst Caribisch Nederland (B/CN) en is met name belast met het toezicht op de goederenstroom naar en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de heffing van ABB bij invoer. Douane Caribisch Nederland vormt een onderdeel van de Nederlandse Douane.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram