Door: NU.cw
|
25 januari 2022

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft deelgenomen aan een digitale vergadering met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. Volgens Pisas is er gesproken over de relatie tussen Nederland en Curaçao, de uitvoering van het Landspakket en de herstart van de raffinaderij.

Standard & Poor’s is een internationale kredietbeoordelaar en bekijkt de economische toestand van ondernemingen en overheden. Aan de hand van verschillende criteria wordt een rating uitgegeven. Overheden kunnen ook een rating krijgen. Hierbij speelt betrouwbaarheid van het regime een rol.

“Hoewel we verwachten dat de economie van Curaçao tegen het einde van 2021 zal beginnen te herstellen van de coronapandemie, zal de onderliggende structurele zwakte deze groei waarschijnlijk beperken”, schreef de kredietbeoordelaar in februari 2021 in een rapport over Curaçao. “We beschouwen de overeenkomst van het Landspakket als een positieve ontwikkeling, hoewel de aanhoudende economische en fiscale strijd waarschijnlijk zal blijven wegen op de relatie van Curaçao met Nederland.”

Tijdens de vergadering zouden ook de methoden waarop de rating wordt gegeven en de mogelijke gevolgen hiervan aan bod zijn gekomen. Volgens Pisas heeft Standard & Poor’s een beter inzicht gekregen in de actuele economische situatie op Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram