donderdag 1 juni 2023 12:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 januari 2022

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw.

Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van AMI via VWS en Dutch Caribbean Hospital Alliance aan het werk waren in het ziekenhuis. Het team is nu verder uitgebreid met zestien medewerkers.

Er liggen momenteel 51 coronapatiënten in het CMC. Daarvan liggen dertien personen op de intensive care. Maar liefst vijf mensen overleden gisteren vlak achter elkaar. Alle vijf patiënten waren niet gevaccineerd. Eén van de patiënten was in de veertig en de overige vier 70-plussers.

Het extra personeel wordt ingezet op de intensive care, de spoedeisende hulp en op andere afdelingen waar extra handen nodig zijn. De verpleegkundigen komen onder andere uit Zuid-Amerika, Nederland, Spanje en Italië.

“Zolang we in een pandemie zitten, zullen we hulp nodig hebben. In vergelijking tot andere landen hebben wij maar één ziekenhuis. Dat maakt het moeilijk”, stelde de woordvoerster eerder in een verklaring.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram