Door: NU.cw
24 januari 2022

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De parlementariër had een afspraak om te kijken hoe de bouwwerkzaamheden bij de school verlopen. Volgens Van Heydoorn kan een parlementariër niet onaangekondigd overheidsinstellingen bezoeken.

In juni 2020 waren er rellen waarbij enkele klaslokalen van de Brionschool in brand zijn gestoken. De renovatiewerkzaamheden zijn nu begonnen en Croes besloot een afspraak te maken met de schooldirecteur om te kijken naar de voortgang.

Van Heydoorn ging volgens Croes echter niet akkoord met het bezoek. Croes betreurt het 'dat de minister politiek bedrijft’. Hij heeft de indruk dat Van Heydoorn de school eerst zelf wil bezoeken en hoopt dat dit geen trend wordt.

De minister stelt tegenover NU.cw dat hij de afspraak niet heeft stopgezet. “Je kunt niet zomaar een school binnen gaan zonder vooraf te informeren”, aldus Van Heydoorn. “Het doel is dat de parlementariërs de juiste informatie krijgen tijdens hun bezoek en daarom moeten de juiste mensen aanwezig zijn.”

Volgens Van Heydoorn gaat het om de aanwezigheid van de functionaris die belast is met de betreffende school en de verantwoordelijke voor de constructie van Stichting Onderhoud Schoolgebouwen (SOS). "De functionaris hoort zowel de minister als een parlementariër in ontvangst te nemen."

-- Advertentie --

One comment on “Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram