Door: NU.cw
24 januari 2022

Bonaire krijgt in mei een E-flight Academy. Op de vliegschool worden piloten opgeleid voor het besturen van elektrische vliegtuigen.

Het Nederlandse bedrijf E-flight startte vorig jaar op vliegveld Teuge de eerste elektrische vliegschool. “We hebben gekeken wat de grootste groeimarkten voor elektrisch vliegen zijn”, zegt woordvoerder Merlijn van Vliet tegenover Dossierkoninkrijksrelaties.nl. “Het Caribisch gebied heeft een enorme potentie. De afstanden tussen de eilanden zijn relatief klein, ideaal voor de eerste generatie elektrische toestellen.”

De vliegschool op Bonaire zal zich niet alleen richten op studenten van de ABC-eilanden. “we zijn de enige in de wereld die op deze schaal elektrische vliegopleidingen aanbieden. We verwachetn dat er ook studenten uit Nederland en de rest van Europa zijn die een deel van de opleiding op Bonaire zouden willen doen.” Daarnaast verwacht E-flight ook studenten uit Zuid-Amerika en het zuiden van de Verenigde Staten te trekken.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram