Door: NU.cw
|
21 januari 2022

Alle zestien bedden op de intensive care in het Curaçao Medical center (CMC) zijn bezet door coronapatiënten. Het ziekenhuis trekt opnieuw aan de bel, momenteel hebben zeventien mensen intensieve zorg nodig.

Aan de hand van een video laat het CMC de zorgelijke situatie zien op de IC-afdeling. Op het moment van de video-opname ontvingen zestien patiënten intensieve zorg. Slechts twee van hen zijn volledig gevaccineerd.

Verpleegkundige Jourmaine Juliao stelt in het interview dat de patiënten er slecht aan toe zijn. “De meeste van hen liggen aan de beademing, vijf patiënten zijn niet geïntubeerd.”

Volgens Juliao is het verschil met de vorige besmettingsgolf dat de patiënten nu niet zo snel achter elkaar binnen komen. Desondanks ligt de IC overvol.

2 comments on “Video | IC-afdeling Curaçao Medical Center vol”

  1. Beste Juliao. Ik versta er helemaal niets van. Als je een interview geeft is het wellicht verstandig een omgeving te kiezen waarin je normaal kunt communiceren zonder verstandsverbijsterende lappen voor je gezicht te houden. Een virus is echt niet overdraagbaar via internet of televisie. Dus pls, loop even naar buiten, adem frisse lucht en doe je verhaal nog een keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram