Door: NU.cw
|
21 januari 2022

Het consulaat van de Verenigde Staten (VS) heeft Margy Dond benoemd als Amerikaanse consul-generaal op Curaçao. Bond zal ook aan het hoofd staan van de missie op Aruba, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

"Ik kijk ernaar uit om de gemeenschappen op elk eiland te leren kennen, om te luisteren en te leren over de prioriteiten van de mensen en regeringen en verheug me op een goede samenwerking om een veiligere en welvarende toekomst te creëren", aldus Bond.

De nieuwe consul werkte eerder als waarnemend adjunct-secretaris voor Centraal-Afrikaanse zaken, nadat ze sinds juli 2020 directeur van Centraal-Afrikaanse Zaken was. Ze hield zich voornamelijk bezig met duurzame ontwikkeling, economische groei, voedselzekerheid en het welzijn van kinderen met VN-organisaties.

Bond was daarnaast ook actief als plaatsvervangend directeur Caribische Zaken van 2016 tot 2018 en plaatsvervangend politiek adviseur in Kabul.

One comment on “Nieuwe Amerikaanse consul op Curaçao”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram