Door: NU.cw
|
21 januari 2022

De Compagnie in de West heeft afgelopen week verschillende oefeningen uitgevoerd op Curaçao.

De militairen van 11 Luchtmobiele brigade bij de Koninklijke Landmacht waren aanwezig bij de oefeningen. 11 Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid.

De brigade is binnen zeven tot twintig dagen wereldwijd inzetbaar voor de verdediging van eigen gebied, bondgenoten, bescherming van de internationale rechtsorde, rampenbestrijding en humanitaire hulp. Daarnaast is de brigade bij crisissituaties het eerste aanspreekpunt voor negen veiligheidsregio's.

De pelotons van de infanterie kregen tijdens de oefening verschillende wapens mee zoals de genie, snipers en mortieren. Gedurende de week werd duidelijk hoe de samenwerking verloopt tijdens Optreden Verstedelijkt Gebied (OVG).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram