Door: NU.cw
|
21 januari 2022

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft versterking gekregen van 29 verpleegkundigen van AMI via VWS en Dutch Caribbean Hospital Alliance. Dat bevestigt woordvoerdster Germaine Gibbs tegenover NU.cw.

Volgens Gibbs komt er nog meer versterking aan. Dit weekend komen er nog vijf verpleegkundigen bij en volgende week zullen er tien nieuwe zorgmedewerkers beginnen. “Zolang we in een pandemie zitten, zullen we extra handen nodig hebben. In vergelijking tot andere landen hebben wij maar één ziekenhuis. Dat maakt het moeilijk.”

Door personeelstekort en het hoge aantal coronapatiënten op de intensive care staat het ziekenhuis onder grote druk. Het CMC zag zich genoodzaakt om de electieve operaties voorlopig te cancelen om verantwoorde patiëntenzorg te kunnen garanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram